10 Haziran 2014

2009 Yılında Türkiye'den Yapılan İnternet Aramalarındaki Anahtar Kelimeler

2009 yılında Türkiye'de Google'da yapılan aramalarda kullanılan anahtar kelimeleri aşağıdaki resimde görebilirsiniz. 
2009 Yılında Türkiye'den Yapılan İnternet Aramalarındaki Anahtar Kelimeler



Bu anahtar kelimeler 2008 yılında aramalarda kullanılmıyorken, 2009 yılında popülerlik kazanmış, 2010 Ocak ayından itibaren ise neredeyse hiç aranmamışlar. Yani 2009 yılına özel popüler aramalar diyebiliriz.

Peki bu kelimeler bize 2009 yılı Türkiye'si ile ilgili neler söylüyor?


mp3 ve Müzik Aramaları

Bu yıla kesinlikle müzik ile ilgili aramalar damgasını vurmuş diyebiliriz. İlk örneğimiz, "dinleyiver.com" sitesi bu yıla özel en popüler anahtar kelime olmuş. fizy tarzında bir mp3 dinleme sitesi olarak 2009'da gündeme gelmiş ama sonra ne olmuşsa 2010'da popülaritesine kaybetmiş. Bunun yanı sıra "popturk", "2009 müzikleri/müzik", "sagopa kajmer 2009" vs., gibi bir çok müzik araması yapılmış.

Bilgisayar Programları

 "2009 xp" ve "tune up 2009" aramaları bu yıla özel bilgisayar programları ile ilgili anahtar kelimeleri gösteriyor.

Sinema ve Dizi

"takintidivx" aramasıyla "takintidivx.com" sitesine erişen kullanıcılar divx formatında sinema filmlerini ya da dizileri divx formatında bilgisayarlarına indirebilecekleri bir siteye erişmişler. Bu aramanın yanı sıra "twilight" ve "alacakaranlık soundtrack" ve "alacakaranlık kitabı" aramaları da 2009 yılında yayınlanan twilight filmi ile ilgili aramalar. "twilight" araması bu filmin 2009 yılında ülkemizde fazlasıyla konuşulduğunu ve izlendiğini gösteriyor.

Cinsellik Odaklı Arkadaşlık

Önceki yıllarda porno odaklı aramaların yerini bu yıl cinsellik odaklı arakadaşlık sitesine erişmek için kullanılan "sevissek.com" araması almış. 


Bütün bir yılı değerlendirdiğimizde ise göze çarpan en büyük detay aramalarda kullanılan anahtar kelimelerin yanına artık yıl bilgisi ekleyerek o yıla ait müziklere, filmlere, müziklere erişmeye başlamışız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder